West Village TownhouseWest Village TownhouseWest Village TownhouseWest Village TownhouseWest Village TownhouseWest Village TownhouseWest Village TownhouseWest Village TownhouseWest Village TownhouseWest Village Townhouse

Project Type

Modern HomeInteriors

Occupancy

2016

Location

West Village, NYC

Client

Confidential

BKSK recently renovated a 5-story townhouse for a young family in the West Village. This new home marks a move from their Soho loft – also designed by BKSK – to a residence that better accommodates the spacial needs of a growing family. The ground floor maintains the loft-like quality of their previous home, with an open floor plan connecting the foyer, living room, dining room, and kitchen. The kitchen is framed on one side with a folding glass wall that opens fully, providing ready access to an intimate rear yard during nice weather.

The modern stair features dark wood and metal, and a unique, delicate woven leather railing detail. On the second floor, the living room opens onto a glass block terrace floor, flooding the kitchen below with natural light. The house is infused with the spirit of the residents, celebrating their personal collection of art and furniture, providing a warm environment perfect for family and entertaining.

Throughout the house, additional pieces of furniture were custom-designed to integrate seamlessly with both the eclectic furnishings and contemporary architectural design, including a custom credenza and multiple built-in storage and desk solutions.

The most intimate areas of the home, the bathrooms and master suite, evoke warmth and simplicity with a touch of whimsy, as color, pattern, and texture are used to complement the neutral architectural palette.

Awards

American Architecture Prize, Winner - Interior Design / Houses Interior, 2017

Society of American Registered Architects New York Council (SARA | NY), Design Award of Merit, 2017

NYCxDesign Awards, Finalist, Residential: Townhouse, 2017

Photos by Michelle Rose